تازه ها
خانه » اقتصادی » سهم چای ایرانی در سبد غذایی مردم کمتر از ۳۰ درصد است
سهم چای ایرانی در سبد غذایی مردم کمتر از ۳۰ درصد است

سهم چای ایرانی در سبد غذایی مردم کمتر از ۳۰ درصد است

462 بازدید

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی از مصرف سه درصد چای تولید شده جهان توسط ایرانی‌ها خبر داد و گفت: زنجیره چای در کشور از تولید تا مصرف در سفره‌های مردم آسیب جدی دیده‌ است و چای ایرانی نزد ایرانیان در غربت است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حسین صفایی در جشنواره و نمایشگاه چای اظهار کرد: چای در ایران موضوع رنج‌آوری است، چراکه علی‌رغم اینکه ایران یکی از بازارهای اصلی مصرف چای در جهان به شمار می‌رود، سهم چای ایرانی در سبد غذایی مردم کمتر از ۳۰ درصد است.

وی با بیان اینکه چای مهمترین و استراتژیک‌ترین دمنوش در ایران به شمار می‌رود، افزود: بیشترین چای مصرفی در کشور وارداتی است که بخشی از آن به صورت رسمی و بخش دیگر به صورت غیر رسمی به کشور وارد می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان آمار دقیقی از واردات و مصرف چای در کشور ارائه کرد.

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ادامه داد: ایرانیان سه درصد چای تولیدی در دنیا را مصرف می‌کنند و علی‌رغم اینکه استعداد بسیار مناسبی در کشور برای کشت و تولید چای وجود دارد، وضعیت کنونی به گونه‌ای است که حدود ۲۷ درصد چای مصرفی در کشور ایرانی است.

صفایی گفت: زنجیره چای در کشور از چایکار تا چایساز، تاجر و مصرف‌کننده طی دچار آسیب جدی شده است، چراکه از سویی چایکار تکلیف خود را نمی داند و نمی‌تواند از حاصل دسترنجش بهای مناسبی برای مدیریت پایه تولیدش دریافت کند و از سوی دیگر کارخانه‌های تولیدکننده چای نیز طی دهه‌های اخیر دچار مشکل شده‌اند.

وی تصریح کرد: یکی از دلایل وجود مشکل در صنعت چای این است که این محصول مشمول خرید تضمینی چای شده است در حالی که خرید تضمینی برای یک محصول زمانی اتفاق می‌افتد که بازارش با بحران مواجه شده باشد.

صفایی با بیان اینکه باید از نوشیدن چای ایرانی لذت ببریم و به آن افتخار کنیم، افزود: واقعیت در کشور ما این است که باید به زحمت تلاش کنیم تا ذائقه مردم را برای مصرف چای ایرانی را تغییر دهیم و این یعنی چای ایرانی نزد ایرانیان در غربت است.

صفایی گفت: بازار چای باید پر رونق‌ترین بازار باشد و صاحبان صنعت باید خودشان در شرایط کنونی کمر همت ببندند و چای ایرانی را از این وضعیت نجات دهند بدین معنی که چای به جای خرید تضمینی باید پیش از فصل برداشت از سوی کارخانه‌های تولیدکننده خریداری شود که چایکار هم با آسودگی خاطر بهترین تولید خودش را رقم بزند.

ایسنا

Share this article

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

تک نیاز
بالا